ליל הסדר – מדוע חוגגים, איך מברכים ומה אומרים

כל משפחה יהודית, בכל העולם יושבים בליל חג הפסח לערוך את ליל הסדר.
איך עושים אותו? למה אבא הביא כרית ומדוע יש כל כך הרבה חסה בשולחן, כל מה שצריך לדעת על ליל הסדר.

להלן רשימת דברים שיש להכינם מראש לליל הסדר:
הגדה של פסח. ספר מיוחד לליל הסדר ובו סיפור יציאת מצרים. ב"הַגָּדָה" תוכלו למצוא גם את ה"קִּדּוּשׁ", "בִּרְכַּת הַמָּזוֹן", "הַלֵּל" ועוד.
מצות. כפי שכבר הוזכר, עיקר המצוה מן התורה לאכול מצות בחג הפסח היא בלילה הראשון שלו. עבור ליל הסדר, כדאי להצטייד במצות עגולות עבודת יד, הנקראות גם "מַצָּה שְׁמוּרָה". יש להכין מצות שלימות עבור עורך ה"סֵּדֶר", ולפחות 27 גרם ("כְּזַיִת") של מצה עבור כל משתתף.
יין עבור שתיית "אַרְבַּע כּוֹסוֹת". מצווה להשתמש ביין אדום דווקא, מפני שיש בו זכר לדם ששפך פרעה כששחט את ילדי ישראל. אך אם יש יין לבן שהוא משובח יותר מהאדום – ישנה עדיפות למשובח.
תפוח אדמה מבושל או בצל חי לצורך אכילת ה"כַּרְפַּס".
חזרת טחונה, לצורך אכילת ה"מָרוֹר". עלי חסה, שטופים ומיובשים, אף היא לצורך אכילת ה"מָרוֹר". חשוב להקפיד לייבש לגמרי את החסה, על מנת שנוכל להניחה בקערה על יד המצות ולאכול אותה ב"כּוֹרֵךְ" יחד עם המצה, ללא חשש "מַצָּה שְׁרוּיָה".
"חרֲסֶֹת", זכר לטיט שבו עבדו בני ישראל בפרך. מכינים אותה מתפוחים, אגסים ואגוזים טחונים. מרסקים וטוחנים את כולם יחד עד לקבלת עיסה אחידה, ובתחילת ליל הסדר שופכים לתערובת גם מעט יין אדום.
מים מעורבים עם מלח, כדי לטבול בהם את ה"כַּרְפַּס" והביצה.
תבשילים, זכר ל"קָרְבָּן פֶּסַח" ול"קָרְבָּן חֲגִיגָה" שהיו מקריבים בזמן שבית המקדש היה קיים. לצורך זה נוהגים להכין בשר (זְרוֹעַ) צלוי, וביצה קשה.זרוע: צולים צוואר (גרון) של עוף, ובזמן הצלייה יש להסיר ממנו כמעט את כל הבשר כדי שיהיה שונה לחלוטין מ'קָרְבָּן פֶּסַח'.ביצה קשה: צריך לזכור לבשל אותה בערב החג.
כלי שבור, על מנת לטפטף לתוכו יין באמירת ה"הַגָּדָה".

אולי יעניין אותך גם

ארבעת המינים

פורים – הסיפור האמיתי

בת מצווה

איך נוטלים ידיים